پیمان صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه موضوع پیگیری و تولید تجهیزات مرتبط با کرونا به عهده معاونت علمی و فناوری است، بیان کرد: یکی از مهمترین اقلام مورد نیاز در این شرایط، ونتیلاتور است؛ دو شرکت این دستگاه را تولید میکنند و طبق قراردادی که با وزارت بهداشت منعقد شده حدوداً ۳۰ ونتیلاتور در روز به وزارت بهداشت تحویل میدهند.
معاون نوآوری و تجاری سازی با تاکید بر اینکه در حال حاضر مشکل تولید و کمبود ونتیلاتور نداریم، بیان کرد: این قراردادها تا اردیبهشت ماه ادامه دارد و این دو شرکت به صورت سه شیفت در حال تولید هستند. این شرکتها سالی ۱۰۰ -۱۵۰ دستگاه ونتیلاتور تولید میکردند اما اکنون با این شرایط، روزی ۳۰ دستگاه تحویل میدهند که این موضوع نمونه بارز جهش تولید برای رفع نیازهای کشور به شمار میرود.
صالحی با بیان اینکه یکی از طرحهای کلان که معاونت علمی مورد حمایت قرار داده طراحی و ساخت سی تی اسکن است، خاطر نشان کرد: اما برخی شرکتها هستند که بخشهایی از سی تی اسکن را تولید میکنند؛ در حال حاضر طرح کلان هنوز به اتمام نرسیده ولی شرکتهایی که بخشهایی از سی تی اسکن را تولید میکنند وارد عرصه تولید شدهاند تا به وزارت بهداشت تحویل بدهند.
وی در ادامه گفت: همچنین شرکتها از نظر تولید ماسک، مواد ضدعفونی کننده و محصولاتی از این قبیل وارد عرصه شدند و قراردادهایی با آنها در این زمینه منعقد شد.
استرالیزاسیون محصولات حوزه سلامت با اشعه گاما
صالحی در خصوص طرح کلان ملی «تابش گامای شهر کرد» که چند سال است فعالیت خود را شروع کرده است، بیان کرد: یکی از کاربردهای این مرکز، استریل کردن محصولات حوزه سلامت از جمله گان تجهیزات پزشکی، ماسک و … است.
معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی و فناوری ادامه داد: اکنون خیلی از ماسکها در کشور ممکن است استریل نشوند که در این راستا طبق تفاهمی که در شهرکرد شده با تابش نور گاما استریل میشوند و سپس توزیع خواهد شد.
وی با اشاره به دیگر محصولات کاربردی ساخته شده توسط محققان در شرکتهای دانش بنیان گفت: دستگاه پالس اکسیمتر، از دیگر محصولات تولیدی توسط شرکتهاست که قرارداد تولید انبوه آن بسته شده است؛ این دستگاه از آنجایی که اکسیژن خون را اندازه گیری میکند و برای کرونا این موضوع مهم است از تجهیزات مهم محسوب میشود.
صالحی با بیان اینکه قرارداد تولید پالس اکسیمتر منعقد شده و در حال اخذ مجوز از اداره کل تجهیزات پزشکی است، ادامه داد: این دستگاه قابلیت استفاده در منزل را دارد و یکی از روشهای تشخیصی به شمار میرود.
امحاء زباله با پلاسما
وی گفت: برخی شرکتها با حمایتهای معاونت مرحله تولید را رد کردهاند و اکنون به صورت مستقل فعالیت میکنند که خودشان با خریداران مرتبط هستند.
صالحی در پاسخ به این سوال که محصولاتی همچون دستگاههای امحاء زباله با پلاسما در این شرایط یکی از نیازهای بیمارستان هاست، ادامه داد: طرح امحاء زباله با پلاسما را در شرکتهای مختلفی مورد پیگیری قرار گرفت تا حدی که اکنون به مرحله ارائه خدمات رسیدهاند؛ این شرکتها خودشان با متقاضیان مرتبط هستند و بیمارستانها و… میتوانند با این دانش بنیانی ها ارتباط بگیرند.
بی خطرسازی زباله با استفاده از مایکرویو
وی با اشاره به یکی دیگر از محصولاتی که در زمینه از بین بردن زباله است، گفت: یکی دیگر از طرحها در راستای «بی خطرسازی زباله با استفاده از مایکرویو» است که در یک شرکت دانش بنیان ارائه میشود؛ این یکی از طرحهای مورد حمایت معاونت علمی و فناوری بوده است.
معاون نوآوری و تجاری سازی ادامه داد: در واقع شرکتها به مرز تولید که میرسند میتوانند با متقاضی ارتباط بگیرند و محصول خود را تولید کنند؛ بسیاری از محصولات مورد نیاز در این شرایط بحرانی توسط شرکتهای دانش بنیان به تولید میرسند.
تولید کیتهای تشخیص کرونا
وی افزود: تولید کیتهای تشخیص کرونا هم که توسط شرکتهای دانش بنیان به تولید انبوه رسیده و ۳ شرکت دیگر در نوبت تأیید داریم که تولید خود را آغاز کنند.
نظر شما